Kako pravilno zbrinuti kuhinjski otpada iz ugostiteljskih objekata?

četvrtak, 29 svibnja

Poštovani ugostitelji, 

Komunalno poduzeće Usluga Poreč spremilo je novi vodič namijenjen ugostiteljima. Vodič je izrađen kako bi pružio jasne i praktične smjernice ugostiteljskim objektima o pravilnom postupanju sa kuhinjskim biootpadom.

Što sve spada u kuhinjski biootpad?

Kuhinjski otpad (ostaci i kore voća i povrća, ljuske jaja, talog od kave, vrećice čaja, ostaci kruha i sl.)

Ostatke termički obrađene hrane (od kuhanja): meso, riba, male kosti, koža, ostaci voća i povrća i sl.)

Male količine ostalog biootpada (papirnate maramice, male količine papira u koje su bili zamotani kuhinjski ostaci i sl.)

Prema Zakonu o gospodarenju otpadom, svi ugostiteljski objekti obvezni su:
• odvojeno sakupljati kuhinjski biootpad
• ne miješati kuhinjski biootpad s miješanim komunalnim otpadom
• predavati kuhinjski biootpad ovlaštenim sakupljačima
• voditi evidenciju o predaji otpada (prateći list).

Vodič je dostupan u digitalnom obliku i nalazi se uz ovaj članak.

Ne propustite!

Prijavite se na naš newsletter!

Prijavom na newsletter, slažem se sa Politikom privatnosti
IZRADIO DIGITAL TACO