Poštovani ugostitelji,
Komunalno poduzeće Usluga Poreč spremilo je novi vodič namijenjen ugostiteljima. Vodič je izrađen kako bi pružio jasne i praktične smjernice ugostiteljskim objektima o pravilnom postupanju sa kuhinjskim biootpadom.
Što sve spada u kuhinjski biootpad?
Kuhinjski otpad (ostaci i kore voća i povrća, ljuske jaja, talog od kave, vrećice čaja, ostaci kruha i sl.)
Ostatke termički obrađene hrane (od kuhanja): meso, riba, male kosti, koža, ostaci voća i povrća i sl.)
Male količine ostalog biootpada (papirnate maramice, male količine papira u koje su bili zamotani kuhinjski ostaci i sl.)
Prema Zakonu o gospodarenju otpadom, svi ugostiteljski objekti obvezni su:
• odvojeno sakupljati kuhinjski biootpad
• ne miješati kuhinjski biootpad s miješanim komunalnim otpadom
• predavati kuhinjski biootpad ovlaštenim sakupljačima
• voditi evidenciju o predaji otpada (prateći list).
Vodič je dostupan u digitalnom obliku i nalazi se uz ovaj članak.