Zaposlenje

Zaposlite se posredovanjem UOP-a

zaposlenje
Novosti iz cehova
Aktualni propisi
Vijesti
Arhiva vijesti

Hrvatska obrtnička komora traži od nadležnih hitno snižavanje stope PDV-a

Klikni za više

11.07.2019 - Hrvatska obrtnička komora još od uvođenja povećane porezne stope za usluge u ugostiteljstvu s 13% na 25% upozorava na negativne posljedice koje ova porezna izmjena ima na taj sektor. Ovom izmjenom postali smo zemlja s najvećom stopom PDV-a za ugostiteljstvo na Mediteranu, čime je konkurentnosti hrvatske ponude u odnosu na države u okruženju nanesena neizmjerna šteta. Turistički sektor je jedna od najznačajnijih gospodarskih grana RH koja visokim udjelom sudjeluje u BDP-u, a ugostiteljstvo ključni generator atraktivnosti turističke ponude.

Otvoren je natječaj Inovacije u S3 područjima

Klikni za više

09.07.2019 - Otvoren je natječaj „Inovacije u S3 područjima“, KK.03.2.2.06 Predmet Poziva je ulaganje u provedbu novih rješenja – inovativnih proizvoda/usluga 1 MSP-ova u S3 područjima (zdravlje i kvaliteta života, energija i održivi okoliš, promet i mobilnost, sigurnost, hrana i bio ekonomija) putem ulaganja u inovacije procesa i/ili organizaciju poslovanja. Svrha Poziva je podržati ulaganje MSP-ova koji su u svojoj poslovnoj aktivnosti usmjereni na proizvodnju i komercijalizaciju inovativnih proizvoda/usluga koji su novi za tržište i koji se mogu primijeniti i svrstati u jedno ili više S3 tematskih prioritetnih područja. Ukupna raspoloživa sredstva u okviru Poziva iznose 634.000.000,00 HRK, za razdoblje 2014. – 2020. Raspoloživa sredstva po prijavitelju su u rasponu od 750.000,00 do 20.000.000,00 HRK.

Grad Poreč ima novog dimnjačara

Klikni za više

17.06.2019 - Poštovani obrtnici, iz Grada Poreča primili smo informaciju o novom koncesionaru za dimnjačarske usluge. Odlukom Gradskog vijeća Grada Poreča-Parenzo o davanju koncesije za obavljanje komunalne djelatnosti dimnjačarskih poslova na području Grada Poreča – Parenzo od 09. svibnja 2019. godine, odabran je kao najpovoljniji ponuditelj trgovačko društvo CAMINUS j.d.o.o., Janka Jurkovića 5, Varaždin.

Izmjena Pravilnika o putnom listu

Klikni za više

14.06.2019 - Poštovani prijevoznici,obavještavamo vas o izmjenama Pravilnika o putnom listu za obavljanje povremenog prijevoza putnika u unutarnjem cestovnom prometu. Izmijenjen je izgled Obrasca Putnog lista na način da je izbačen dio s popisom putnika te više nije potrebno unositi popis putnika u knjigu putnih listova.

Od 1. srpnja puna primjena obveze zaprimanja i izdavanja eRačuna u postupcima javne nabave

Klikni za više

11.06.2019 - Od 1. prosinca 2018. godine počela je djelomična primjena Zakona o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi (Narodne novine broj 94/18). eRačun time postaje obvezom za komunikaciju s državom u postupcima javne nabave sukladno odredbama Direktive 2014/55/EU, a od 1. srpnja 2019. godine počinje njegova puna primjena što znači da svi računi prema javnim naručiteljima iz postupka javne nabave, moraju biti elektronički računi, a izdavatelji računa više ne smiju izdavati račune na papiru.

Arhiva vijesti