Naslovnica
Zaposlenje

Zaposlite se posredovanjem UOP-a

zaposlenje
Novosti iz cehova
Aktualni propisi
Potpora za srpanj-kolovoz za djelatnosti u NKD razredima H, I, J, N i R

Poštovani obrtnici prijevoznici, ugostitelji, turističke agencije, usluge zabave, tiskare, slijedom učestalih upita obrtnika koji su korisnici mjere HZZ-a za mikropoduzetnike u srpnju 2020.g., o mogućnostima korištenja nove mjere za srpanj-kolovoz, prenosimo pojašnjenje.

Ukoliko već koristite mjeru HZZ-a za mikropoduzetnike za srpanj 2020, možete koristiti novu mjeru za srpanj-kolovoz, ali samo u razdoblju za kolovoz. To znači da zahtjev za mjeru srpanj-kolovoz morate predati nakon 31. srpnja kada više niste korisnik mjere za mikropoduzetnike za srpanj.

Ako želite odustati od mjere za mikropoduzetnike za srpanj, možete to napraviti raskidom ugovora (postupak je dostupan na linku: https://mjera-orm.hzz.hr/.../raskidi-ugovora-i-odustajanje-o.../) i onda možete predati zahtjev za mjeru srpanj-kolovoz i koristiti je u srpnju i kolovozu.

Mjera za mikropoduzetnike dostupna je za sve djelatnosti ako zapošljavate 9 ili manje radnika, dok mjera za srpanj-kolovoz je dostupna samo u nekima NKD razredima.

Izvor: HZZ https://mjera-orm.hzz.hr/korisnicka-pitanja/mjera-za-srpanj-kolovoz-upute-i-smjernice-za-predaju-zahtjeva-i-dokaza/?fbclid=IwAR33PRARH9j0O9AsV3f9g9oHGasZp0r0PHVDuosy3ENOq8A7nJwZZzniyr8

 

 

Prethodna stranica