Naslovnica
Zaposlenje

Zaposlite se posredovanjem UOP-a

zaposlenje
Novosti iz cehova
Aktualni propisi
Javni poziv IŽ za kreditiranje „Poduzetnik Istarska županija 2020“

Cilj ovog Javnog poziva je osiguranje povoljnijih uvjeta kreditiranja za subjekte malog gospodarstva uz dodjelu potpora male vrijednosti kroz subvenciju dijela kamate, prema ugovorima o poslovnoj suradnji sklopljenim između Istarske županije, Gradova i poslovnih banaka, te Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak

Kreditni potencijal u visini 385.000.000,00 kn osiguravaju poslovne banke i HBOR.

Na web stranicama Istarske razvojne agencije (www.ida.hr) objavljen je obrazac zahtjeva za kreditiranje. U padajućem izborniku „PODUZETNIŠTVO", u podizborniku „KREDITIRANJE I JAMSTVA", odaberite „Nova kreditna linija - Poduzetnik IŽ 2020." Na navedenoj web stranici dostupan je opis kreditne linije, dokumentacija (Upute za podnositelje zahtjeva, Javni poziv i Program kreditne linije) te poveznica koja vodi na online zahtjev za kreditiranje poduzetnika.

Finalna kamatna stopa će se za nove investicije kretati u iznosu od 0,9 do 2 posto te za trajna obrtna sredstva u iznosu od 1,3 do 2,4 posto, prilikom čega je za obje namjene maksimalni iznos kredita 1,5 milijuna kuna uz maksimalan rok otplate 10 godina.

Ugovori su sklopljeni s osam poslovnih banaka koje su temeljem javnog poziva iskazale interes: Erste banka, Hrvatska poštanska banka, Istarska kreditna banka Umag, OTP banka, Privredna banka Zagreb, Raiffeisen banka, Addiko banka d.d. te Zagrebačka banka. Dodatno se sporazum sklopio i s Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj, koja potiče poduzetništvo mladih, žena i početnika za čije će kredite konačna fiksna kamatna stopa iznositi 1 posto.

Namjena kredita uključuje investicijske kredite, što podrazumijeva kupnju, uređenje ili proširenje gospodarskih objekata, nabavu opreme ili pojedinih dijelova opreme, nabavu novih proizvodnih objekata te obrtna sredstva do 30% iznosa kredita i kredite za trajna obrtna sredstva, što podrazumijeva nabavu sirovine, repromaterijala i troškove radne snage. Najniži iznos kredita iznosi 50.000,00 kuna u protuvrijednosti u EUR, a najviši  u iznosu od 1.500.000,00 kuna u protuvrijednosti u EUR.

Ostale informacije se mogu zatražiti na telefonskom broju 052 381-900; faksom na broj 052 381-905  ili upitom na  adresu elektroničke pošte: ida-uprava@ida.hr,

Rok za podnošenje zahtjeva je do iskorištenja sredstava iz Ugovora o poslovnoj suradnji na provedbi Programa kreditiranja poduzetnika „Poduzetnik-  ISTARSKA ŽUPANIJA 2020."

 

 

Prethodna stranica